Een frisse onderneming met The Iceman Wim Hof

Als ondernemers hebben we het druk en loopt het brein vaak over van ideeën. De beste ideeën ontstaan niet door er heel hard naar te zoeken, ze vinden je vanzelf in een moment van rust. Iedere dag weer staan we voor nieuwe keuzes die onze onderneming in zowel positieve als negatieve zin kunnen beïnvloeden. Indien we in staat zijn om onze lichaam en geest in balans te krijgen zal het maken van dergelijke keuzes een stuk eenvoudiger zijn. De juiste energie is voor iedere ondernemer cruciaal. Emoties nemen dan minder snel de overhand en we kunnen met een weloverwogen en bewuste blik ondernemen.

Wim Hof heeft reeds bewezen dat hij met zijn technieken controle krijgt over het autonome zenuwstelsel. De gevolgen hiervan kunnen bijdragen aan positieve effecten op de werkvloer. Deze effecten zijn onder andere:

 • Lichaam en geest in balans brengen (voorkoming van – bureau- werk gerelateerde fysieke klachten als RSI)
 • Geestelijke wil beïnvloeden (focus op doorzettingsvermogen)
 • Bloedcirculatie verbeteren (vermindering hoge bloeddruk)
 • Het concentratievermogen en doelgerichtheid verbeteren
 • Meer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen en dit bewust ontwikkelen
 • Regelmatig rust in het hoofd te vinden, ook wel mentale rust genoemd (Helemaal los van stress en alledaagse indrukken, en meer ruimte voor inzichten en creativiteit).

Verhoging van de persoonlijke effectiviteit op het werk

De WHM is primair gericht op het beter functioneren op het werk. De werkvloer is met name de plaats waar mensen worden geconfronteerd met stress en/of een verhoogd risico lopen op fysieke aandoeningen. Dit geldt voor alle beroepsgroepen, dus ook voor mensen die voornamelijk bureauwerk verrichten. Het is daarom niet alleen voor de werkgever, maar vooral ook voor de werknemer zelf van groot belang dat hij fit en alert blijft. Gek genoeg blijkt uit een recent onderzoek dat maar liefst 80% van de MKB-werkgevers van mening is dat dit de verantwoordelijkheid van de werknemer is.

Stress op werk doodnormaal

Stress op de werkvloer is doodnormaal voor miljoenen werkende Nederlanders,  1 op de 8 werknemers in Nederland heeft er last van. Wij delen een aantal zorgwekkende cijfers:

 • Bijna 1 miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziekten.
 • 41% van de werknemers geeft aan dat werkstress als vanzelfsprekend wordt gezien binnen het bedrijf waar ze werken.
 • 32% van de leidinggevenden erkent het probleem, blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Sociale Zaken.
 • 18 % van werkend Nederland denkt dat het geen zin heeft om werkstress aan te kaarten, omdat de problemen toch niet serieus worden genomen.
 • 24% durft niet over werkstress te praten uit vrees voor een lage beoordeling.
 • 45% is bang dat als stress bij zijn of haar leidinggevende ter sprake wordt gebracht, het beeld wordt opgeroepen dat diegene z’n werk niet aankan
 • Bijna twee derde van de Nederlanders heeft na het werk geen energie meer om dingen te doen.

Bron: Telegraaf ma 03 nov 2014

Uitdagende workshops Iceman voor bedrijven

De Wim Hof Methode zorgt ervoor dat het lichaam en geest in balans blijft en dat negatieve energie geen kans maakt.

De workshops gegeven door Wim Hof zijn op verschillende locaties naar keuze. Wij zijn flexibel en niet gebonden aan vaste plekken.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geregistreerd door het CRKBO

Nieuwsbrief