Reumafonds steunt wetenschappelijk onderzoek met Wim Hof

7 augustus 2012 (Reumafonds)

Er is dit jaar een recordbedrag ter beschikking gesteld aan het reumafonds, in totaal 7,8 miljoen Euro. Het bedrag is bedoeld voor het wetenschappelijk onderzoeken naar de oorzaak en het behandelen van Reuma. Hierbij zal Prof. dr. Peter Pickkers de concentratie- en meditatietechnieken onderzoeken van Wim Hof, the Iceman.

Uit eerder onderzoek (klik hier) van Pickkers (Hoogleraar Experimentele Intensive Care Geneeskunde, UMC St Radboud) kreeg Wim Hof een dode bacterie geïnjecteerd. Middels de meditatietechnieken is gebleken dat Wim Hof zijn immuunsysteem schijnt te beïnvloeden, gezien hij naar genoeg geen griepachtige verschijnselen kreeg en er zeer weinig ontstekingseiwitten in zijn bloed zijn aangtroffen.

In het nieuwe onderzoek leert Wim Hof zijn technieken aan een groep gezonde vrijwilligers die hetzelfde onderzoek moeten ondergaan tesamen met een ongetrainde groep vrijwilligers. Dit experiment moet laten zien of het immuunsysteem wel degelijk zelf kan worden beïnvloed met behulp van de concentratie en meditatietechnieken van Wim Hof. Dit zou kunnen leiden naar nieuwe behandelmethoden bij 'auto-immuunziekten' zoals reuma.

Lees hier het volledige artikel van het Reumafonds

Iceman helpt reumapatiënt

7 augustus 2012 (Spits)

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar technieken zoals mediatie, visualisatie en hypnose. Zo wordt er door het UMC St Radboud nu een wetenschappelijk onderzoek gestart naar de effecten van Wim Hof zijn toegepaste technieken om zijn immuunsysteem te beïnvloeden. Eerder al (1,5 jaar geleden) heeft Wim Hof een experiment ondergaan waarbij hij een dood bestanddeel van een ziekmakende bacterie toegediend kreeg. Met behulp van Wim zijn meditatietechnieken leek hij een reactie van zijn immuunsysteem te onderdrukken.

Van het Reumafonds wordt er nu financiële steun geboden voor het herhalen van dit experiment. dit experiment zal worden uitgevoerd door 20 tot 30 mannen, waarbij de helft zal worden getraind door 'The Iceman' Wim Hof. Indien de getrainde groep op dezelfde wijze reageert als Wim Hof, dan is er hard wetenschappelijk bewijs dat het immuunsysteem beïnvloed kan worden met behulp van aangeleerde technieken.

Lees hier het volledige artiekel van de Spits

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geregistreerd door het CRKBO

Nieuwsbrief