Bart Biermans

Achtergrond informatie Bart Biermans Bart Biermans

Ik wil jullie meenemen op een reis naar binnen, diep het lichaam in, waar een schat aan wijsheid, intuïtie en kracht ligt verborgen. Met mijn achtergrond als arts wil ik dit op een wetenschappelijke manier benaderen. Ik laat je zien hoe de fysiologie veranderd als je weer leert ademen. Hoe de PH zich in het lichaam herstelt en processen weer optimaal gaan functioneren. Hoe je weer kracht, gezondheid en geluk in je leven kunt toelaten. De workshops zullen plaatsvinden op mijn unieke  woonboot aan de Amstel. Ik heb hier speciaal een mooie binnen plantenwand laten aanleggen, zodat je ook binnen verbonden bent met de natuur. Uiteraard zal de workshop worden afgesloten met een ijsbad en voor de liefhebber een duik in de Amstel. Daarna kan iedereen bijkomen in de sauna of de hottub.

Video's van Bart

Locatie workshop: Woonboot aan de Amstel

Woonboothottubplantenwandsauna

 

ademhalingijsbadsaunahottub

 

 

Over Bart Biermans

Ik dacht dat ik mijn leven goed op orde had: eigenaar en tevens praktiserend arts in twee goedlopende klinieken voor huidverbetering, een mooie woonboot aan de Amstel, een leuke vriendengroep en voldoende vrije tijd om te ontspannen.  Ik bereikte dit op drie kernkwaliteiten van mijn karakter, discipline, analytisch vermogen en ondernemeningszin. Toch miste ik iets in mijn leven. Er ontbrak iets fundamenteels, maar kon dat op dat moment nog niet goed duiden.

Ook tijdens mijn medische carrière heb ik altijd een fascinatie gehad voor het lichaam en de verbinding met de mind. Deze connectie komt meer tot zijn recht in oosterse filosofieën en geneeswijzen.

De afgelopen 10 jaar heb ik mij hier in verdiept. Van tiendaagse stilteretraites in de bergen bij Barcelona, tot een verblijf in het bekende Osho Center in India. Ik heb een hele boekenkast aan boeken verslonden. Mijn honger naar kennis was onstilbaar. Osho, Deepak Chopra, Paulo Coelho, Anthony Robbins, ik heb al hun boeken gelezen.

Begin 2014 was er inmiddels al veel belangstelling voor de Wim Hof Methode (WHM). Drie gerenomeerde universiteiten deden onderzoek naar de methode en de eerste testresultaten waren al bekend. Wim Hof, en een groep van tien testpersonen, konden actief, vanuit hun vrije wil, het immuunsysteem beïnvloeden. Mijn interesse als arts was gewekt en ik schreef me in voor de instructeursopleiding. Deze simpele handeling: de aankoop van een opleiding via de webshop van Wim Hof, was een "life-changing" gebeurtenis in mijn leven. Nog geen twee jaar later zou ik mensen in een ijsbad begeleiden en mijn levensdoel gevonden hebben.

 

Ervaring deelnemers

 

Barbara

"Blanco de workshop ingegaan om me te laten verrassen. Dat is zeker gelukt! Een hele boeiende workshop op een pracht locatie. Vooral de hot tub en sauna zijn een cadeautje aan het einde van de workshop. Zeker een aanrader!"

Patrick van der Heijde

"Mijn naam is Patrick van der Heijde. Ik heb onlangs deelgenomen aan de workshop van Bart, welke ik als zeer prettig heb ervaren. De dingen die ik geleerd heb pas ik nog dagelijks toe, ik merk vooral dat het onwijs veel impact heeft op mijn energielevel. De ademhalingsoefeningen in combinatie met het koud afdouchen helpen mij fit te zijn waar ik vooral met mijn ploegendienst veel baat bij heb. Daarnaast vind ik het heel prettig om de  ademhalingsoefeningen te doen voor het slapen, ik word daar heel ontspannen van. De woonboot is een zeer unieke lokatie en de lunch was goed verzorgd."

Peter van der Heijde

"Ik heb de workshop als zeer bijzonder ervaren. Het heeft mij een goed beeld gegeven over wat de WHM inhoudt en hoe ik er zelf mee aan de slag kan gaan. Zowel de zeer aangename goed verzorgde accommodatie als de prettige instructies van Bart hebben mij een leerzame fijne dag bezorgd. Één ding staat als een paal boven water, de methode maakt mij fit en geeft heel veel energie!"

Rogier 

"Bart is rustig en toch energiek, is goed voorbereid en komt goed beslagen ten ijs. Je wordt dus vakkundig begeleid; aangemoedigd maar niet ge-puched, je krijgt steun van de groep maar niets moet. De locatie is een oase van rust in het soms hectisch Amsterdam; een prachtige woonboot met voldoende ruimte en uitzicht plús een houtgestookte hottub en sauna om na afloop in te relaxen. Een WHM workshop van Bart Biermans is een zeer aangename ervaring!"

Tanja

"Ik heb geleerd om me te ontspannen in kou. Ik merk ineens dat ik jarenlang steeds mijn schouders heb aangespannen o.a. vanwege kou. Dat is niet nodig en waarschijnlijk werkt dat ook tegen. Ik heb het gevoel dat mijn bloedsomloop aan het verbeteren is, minder last van koude handen en voeten. Ik fiets af en toe zonder jas, ik zie het als een training en ben niet bezorgd om kou te vatten. Ik vind het niet meer oncomfortabel. Ik besef ineens dat we onszelf steeds verder aan het verwennen zijn met dikke jassen en centrale verwarming."

Peter

"Het zitten in het ijsbad viel achteraf best mee, wellicht ook door het koude douchen als voorbereiding. De begeleiding van Bart maakte het geheel een vrij relaxte aangelegenheid, en zorgde dat niemand zich forceerde of zijn gezondheid in gevaar bracht. Na het ijsbad was er nog gelegenheid voor sauna of hottub om even op te warmen, en daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan om met de oefeningen aan de slag te gaan."

Agnes Slippens

"Ik vond het heel bijzonder om deze workshop mee te maken en de techniek toe te passen. Ik had nooit van mezelf gedacht (en anderen ook niet) dat ik zo relaxed in het ijsbad zou zitten. Ik ga hier zeker mee door en ben benieuwd wat voor invloed het op mijn dagelijks functioneren gaat hebben. Tot de volgende workshop!!"

Annelies

"Natuurlijk best wel spannend om met een groep mensen die je niet kent in een ijsbad te springen. Bart breekt het spreekwoordelijke ijs al snel door heel enthousiast over zijn eigen ervaringen te vertellen. Er ontstaat een sterk groepsgevoel zodra iedereen de ademhalingsoefeningen heeft gedaan. Het ijsbad is daarna eigenlijk een eitje. Vooral de focus houden en de aandacht in je lichaam keren, wat een ervaring! Daarna heerlijke houtgestookte sauna en hottub. Ik was om 1430 aardig hongerig geworden, dus de zelfgemaakt wortel/pompoensoep was een kadootje. Dankjewel Bart voor deze unieke ervaring."

Ivo

"Heel bijzonder hoe je weer contact maakt met je lichaam door iets simpels als de ademhaling. De “flow” van de workshop was heel aangenaam. Na een korte kennismaking en uitleg over de methode, gaat het grootste deel van de workshop over ervaren. Door de ademhaling kom je in een staat van diepe rust en vertrouwen in je lichaam, waardoor het ijsbad als vanzelf gaat. Wauh! Wat een een ervaring! Daarna een lekkere duik in de Amstel en dan in sauna/hottub. De biologische zelfgemaakte pompoensoep was heerlijk! Dankjewel, Bart, voor deze onvergetelijke ervaring."

Lucien Slippens

"Voor de eerste keer kennisgemaakt met de Wim Hof methode (WHM). Intrigerend en vooral verassend! Bart is WHM trainer en kenmerkend is zijn enthousiasme en kennis van zaken gekoppeld aan een prachtige locatie in Amsterdam hebben wij een mooie workshop gedaan. Uiteraard het toppunt was de badkuip met ijsklontjes en daar in blijven zitten was een hele uitdaging. Eigenlijk te kort dus we gaan het over doen in een weekend clinic! Na een onderdompeling in de hottub en een kom soep togen we weer huiswaarts. Gewoon een no-brainer! Gewoon doen."

Maarten Takens

"Een ontspannen sfeer en mooie ruimtes waar eerst duidelijk uitgelegd werd wat de workshop inhield en vervolgens de ademhalingsoefening oefenen en zelf ervaren. De focus op de mindset leggen lag centraal en we hebben allemaal het ijsbad genomen waar Bart elke deelnemer individueel begeleid heeft. Ook de hottub en sauna waren geweldig na afloop."

Mirjam Everhard

"Workshop zat goed in elkaar. Prima dat de focus lag op blijf bij jezelf. Goede opbouw. Ijsbad: het voelde mits ik gefocust bleef, niet heel erg koud. Goeie ervaring! Mooie locatie en Bart is zeer gastvrij. "

Andre de Korte

"Ik heb het als zeer aangenaam en leerzaam ervaren onder de zeer duidelijke en rustige leiding van Bart Biermans. Ijsbad is me erg mee gevallen. Na de sauna nog een tweede keer in ijsbad geweest en voldaan naar huis terug gegaan. "

Carina Schoo

"Hele leuke leerzame workshop. Twee keer in het koude bad en een sprong in de Amstel. Wat wil je nog meer op een zondag in de winter? Wat ademhaling betreft. Na een half jaar elke dag deze oefening te doen, toch nog aanpassingen en net even wat anders. Focus inderdaad alleen op goed ademhalen."

Hanneke

"Door te focussen op de ademhaling is de kou goed te hebben. Door naar het zitten in het ijsbad toe te werken wordt een groepsgevoel gecreëerd. Bij mij smaakt het naar meer met name om ademhaling want die vind ik persoonlijk best lastig om goed op mezelf af te stemmen."

John

"Anders dan ik ooit kon vermoden. Je lichaam op deze manier ervaren is voor mij een bevrijding na de ziekte die ik overwonnen heb. "

Kim Hendriks

"Wow, grenzen doorbroken! Ik kan meer dan ik dacht. Ik had graag wat meer verdieping gehad op fysiek niveau. Verder heel leerzaam om te oefenen. Ben benieuwd hoe het verdiepingsweekend eruit ziet."

Piet Valkier

"De eerste admehalingstechnieken zijn eenvoudig aan te leren en al snel is het effect op de ademhalingsprikkel meetbaar. Een verdiepingssessie is voor mij wel gewenst om meer inhoudelijk begrip te krijgen. Het ijsbad is een verkwikkende ervaring en zwemmen in de Amstel in december ook een komische situatie. Dan weer op warmen met de jacuzzi en biologische pompoensoep."

Sabrina

"Entousiast gemaakt door mijn vriend Rogier, heb ik ook een workshop geboekt bij Bart Biermans. Door de ademhaling kom je in een diepe rust, waardoor je het ijsbad heel goed aan kunt. Er was een sterk groepsgevoel waardoor je veel kracht voelt. De rustgevende omgeving aan de Amstel maakt het helemaal af. Na een duik in de amstel lekker opwarmen in de sauna en dan heerlijk zelfgemaakte bioloigische pompoen/wortelsoep. Wat wil je nog meer! Aanrader voor iedereen die open staat voor verdieping en persoonlijke groei."

Yoeri Horvat

"Echt een aanrader voor iedereen die zich bezig houdt met mentaal en fysiek bewust zijn. De woonark zorgt voor een hele fijne omgeving om in alle rust te leren en ervaren. Genoten en weer een nieuwe manier gleerd om mij energiek en sterk te voelen. Go get’em! Koppie onder!"

 

Mijn Missie 

"Judith had een van mijn eerste workshops geboekt. We hadden regelmatig contact via de mail, want Judith had heel veel vragen. Ze had het vertrouwen in haar lichaam verloren, door die rotziekte, reuma. Waar ze eerst op haar lichaam kon vertrouwen, beperkte het haar nu in alles wat ze deed. Judith had al twee eerdere workshops afgezegd, ze voelde zich niet fit genoeg. Toen ze op de workshop verscheen, vulde mijn hart zich met compassie. Ze zag er bleek en tenger uit en leek te aarzelen bij elke stap die ze zette. Tijdens de ademhalingssessie ter voorbereiding van het ijsbad, veranderde er echter iets in Judith. Ze kreeg weer kleur in haar gezicht en haar ogen straalden vastberadenheid uit. Toen we ons echter gingen voorbereiden op het ijsbad, verdween die kleur en vastberadenheid opeens. Trillend en fragiel betrad ze in haar badpak de ruimte waar het ijsbad stond. Dit was haar grootste angst. Haar hele leven had ze geprobeerd controle te krijgen over haar reuma en nu moest ze loslaten. Jaren lang had ze zich groot en sterk gehouden, terwijl de  reuma haar steeds meer in haar vrijheid beperkte. Haar motto was altijd geweest 'schouders er onder en doorgaan'. Maar de enige manier om een ijsbad te doorstaan is loslaten en overgeven en vertrouwen op je lichaam. Dit leek ze nu opeens te beseffen. Het mechanisme, waar ze zich jaren lang staande mee had gehouden moest ze nu loslaten en weer gaan vertrouwen op haar lichaam. Dit leek een onmogelijke taak. Ik wendde me tot de groep en zei, "Ik heb jullie nodig, Judith heeft jullie nodig". Samen met de groep is het mij gelukt om Judith ontspannen haar eerste ijsbad te laten nemen. Toen ze uit het ijsbad stapte keek ze me aan, haar ogen straalden en er biggelden grote tranen van dankbaarheid over haar wangen.Toen besefte ik dat ik ook tranen in mijn ogen had. Het  fundamentele gevoel van gemis was verdwenen, ik had mijn levensdoel gevonden".

Wat heeft de WHM mij gebracht?

Ik slaap nog maar zes in plaats van acht uur per nacht. Ik zwem de hele winter door in de Amstel zonder het koud te hebben. Mijn hartslag is 45 slagen per minuut in rust, zonder dat ik heel veel sport. Ik doe met gemak 70 push-ups zonder lucht in mijn longen. Ik voel me vitaal, sterk en fit. Kortom, ik heb de mogelijkheden van mijn lichaam herontdekt.

Boek hier beneden een workshop, dan kan ik jou dit ook leren!


 

Exclusieve Workshop aan de Amstel

Ik werk altijd met kleine groepen (17) voor maximale persoonlijke aandacht. Met mijn achtergrond als arts zal ik de methode wetenschappelijk en fysiologisch benaderen. In het eerste deel van de workshop komt de theorie aan de orde en zullen we enekele (ademenhalings) oefeningen doen. In het tweede deel gaan we in het ijsbad en voor degenen die dit willen in de sauna of hottub. Tijdens de workshop adviseer ik alleen lichte voeding te eten (banaan, rijstewafel) want dan zijn de oefeningen het meest effectief. We sluiten de workshop af met een kop zelfgemaakte biologische soep en brood.

Exlcusieve advanced Workshop zondag 13 maart

Deze workshop verschilt van voorgaande workshop in de volgende aspecten:

  • Kleine groep: 12 personen ipv 17
  • Deel van gevorderde technieken van weekend wordt behandeld: PH-meting urine, Saturatiemeting demo, ademhaling tijdens duursport, stimulatie van pijnappelklier. 
  • Verplichte duik in de Amstel met zweminstructies, samen met instructeur.
  • Begintijd 13:30, eindtijd 19:30

 

ademhalingijsbadsaunahottub

 

 

Programma Workshop 

13:30: Persoonlijke ervaring en kennismakingsronde.
14:00: presentatie
14:45: Pauze
15:00: Demonstratie ademhaling en oefenen.
15:45: pauze
16:00: intensieve ademhaling
16:45: IJsbad
17:30: Sauna en Hottub 
18:00: Duik in de Amstel (optioneel)
18:30: Afsluiting + delen ervaringen
19:00: Einde workshop

!! Tijdens de workshop wordt behoudens wat fruit niet gegeten, hierdoor werken de oefeningen sterker, zorg dat je goed hebt gegeten voor de workshop. 

Kleding 

Zorg dat je badkleding en twee (grote) handdoeken meeneemt. Ook als je niet van plan bent het ijsbad in te gaan. Als je een echte koukleum bent is het handig ook een ochtendjas en slipper mee te nemen, soms moeten de laatste deelnemers aan het ijsbad meer dan een half uur wachten (buiten) voordat ze erin kunnen.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de trainingslocatie (Amsteldijk 809). Het is betaald parkeren 2,40 euro per uur. Zondag vrij parkeren.

Met OV: Stap uit bij station Amsterdam Amstel en neem uitgang " de Omval". De boot is 3 minuten lopen van het Amstelstation. 

Oefeningen ter voorbereiding 

Een oefening die u al zou kunnen doen ter voorbereiding van de workshop is het koud af douchen. Dit kan na de warme douche en hoeft helemaal niet lang te zijn, zolang u maar de bibbers krijgt en de adem ontnomen wordt(20-30 sec koud afdouchen). Probeer hierbij de ademhaling rustig te krijgen. Voor de fanatiekelingen mag dit worden opgebouwd tot 90 sec, succes!

Ik hoop jou op de woonboot aan de Amsteldijk 809 te kunnen verwelkomen.

Voor meer informatie over de trainingen: bart@icemantrainingen.nl / www.icemantrainingen.nl

 

 

Klik hieronder op "Nu Boeken"

 

 

Workshops van Bart Biermans

Er zijn geen workshops ingepland voor Bart Biermans.

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geregistreerd door het CRKBO

Nieuwsbrief