Johan Deiman

Achtergrond informatie Johan Deiman Johan Deiman

Geboren op 1 december 1948 om 7.30 uur. Volgens een astrologe een driedubbele boogschutter. Volgens haar zijn dit mensen, zoals Wim Hof, met een missie.  Het uitdragen van een “gezonde” boodschap heb ik altijd al wel  in me gehad.

Net als bijna iedereen ben ik in mijn jeugd door allerlei invloeden behoorlijk ingewikkeld. Gaandeweg in mijn leven heb ik mij mogen ontwikkelen tot de mens die ik nu ben. Enthousiasme, optimisme,   dankbaar zijn, proberen te leren van het negatieve dat ons  overkomt, oog en oor hebben voor al het schoons dat in ons leven passeert en passie voor gezondheid, zijn  kernbegrippen voor mij. Mijn gezin (gehuwd met een poly-energetisch  therapeute, twee zonen en een dochter werkzaam als consultant vitaliteit en gezondheid)  heeft mij mede leermogelijkheden  gegeven in een breed gezondheidsspectrum.

Wees maar een voorbeeld voor anderen was het advies aan mij tijdens een “healing”.  Dat voorbeeld wil ik graag zijn voor een ieder.  Ook op een wat latere leeftijd is het mogelijk om veel meer rendement te halen uit lichaam en geest. De Wim Hof Methode (WHM) met zijn reinigende invloed in het lichaam van de ademhalingsoefeningen en de opmerkelijke voordelen van de koudetraining,  gepaard gaande met inzet en focus, heeft mij nog vitaler gemaakt dan ik voorheen was.

Door de huidige levenswijze hebben veel mensen, o.a. door stress en een veel te hoge en vaak te snelle ademhaling, constant een lage ontstekingsgraad in hun lichaam. Dit is voor een poosje niet erg. Echter dit is wel de voedingsbodem voor ziektes. De WHM biedt een mogelijkheid om deze verzuring in ons lichaam aan te pakken.

In mijn workshops staan veiligheid en privacy voorop. Relaxed en met een buikademhaling starten mijn cursisten de ademhalingstechnieken. Iedereen kan in eigen tempo en ongeforceerd de door mij aangegeven oefeningen volgen. Geen halsbrekende toeren bij de oefeningen ter versterking van lichaam en geest. Er is een mogelijkheid tot het nemen van een ijsbad.  

Sinds april 2015 geef ik deze workshops. Ik vind het een hele fijne en dankbare bezigheid. Uit de vele contacten die ik achteraf met deelnemers aan de workshops heb gehad bleek het volgende: Bijna unaniem werd aangegeven: Meer energie en verbetering van het uithoudingsvermogen. Vaak kwam ook het mentale aspect naar voren: Stressbestendiger en meer zelfvertrouwen. Verder incidentele opmerkelijke verbeteringen o.a. bij: Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME), Ziekte van Crohn, MS, COPD, chron. hyperventilatie, en bij reumatische klachten.

Healthy ageing: Gezond(er) ouder worden, wie wil dat nou niet? Gezond(er) eten, drinken, denken en bewegen zijn hierbij essentieel. De Wim Hof Methode is door zijn eenvoud en effectiviteit een heel krachtig ondersteuningsmiddel bij dit gezondheidsstreven.

Let wel: De WHM is geen tovermiddel. Het zal niet voor iedereen even goed werken. Ook hier geldt vaak: Inzet brengt succes!!!

Citaat deelnemer aan mijn workshop: "Een leuke en informatieve dag, gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Hier heb je wat aan".

De workshops (inclusief vegetarische lunch) met een maximale groepsgrootte van +/- 15 personen worden, meestal op een zaterdag, gehouden van 10.00 - 15.00 uur in Galerie Waarkunst in 't Waar. (Tussen Veendam, Winschoten en Delfzijl) www.waarkunst.nl . Nadere gegevens over de inhoud van mijn workshop: http://www.koudekracht.nl   

Ik heb inmiddels deelnemers uit het hele land in mijn workshops gehad. Als je van ver komt is een hele mooie mogelijkheid vóóraf te overnachten in het super relaxte en prachtig gelegen bed & breakfast "de Witte Wolk" (www.dewittewolk.nl) op 300 meter van Galerie Waarkunst. (vanaf € 35 voor 1 persoon)

Reacties van deelnemers:                                                                                                                         

Hallo Johan,
Tijdens de workshop, eind augustus, heb ik ervaren hoe bijzonder vitaal ik me voelde na de ademhalingsoefeningen en het ijsbad. En nu, vijf maanden later, begin ik de dag dagelijks met lichaamsoefeningen, de ademhalingsoefeningen en buiten koud douchen. Ik voel me energiek en vooral door de ademhalingsoefeningen treed ik de dag met een glimlach tegemoet. Externe prikkels, waar ik voorheen zelf door geprikkeld raakte, kan ik gelijkmoediger tegemoet treden. In deze hectische tijden zou het voor iedereen goed zijn deze workshop te volgen. Het stelt je in staat beter je balans te bewaren.

Hartelijke groet
Kees Berndes

 

L.de G.   december 2015

Beste Johan,

Alles goed met jou?                                                                                                                                  Hier alles ok. Nog steeds koud douchen. Alleen de ademhalingsoefeningen inplannen is wat lastiger. Wel doe ik bewust meer buik-ademhalingen en dan ook erg diep. Werkt ook voor het slapen.

En verder … jij gaf aan tijdens de cursus dat jij 5 kg was afgevallen. Ik heb dezelfde ervaring … normaal was ik op maandagochtend steeds 83 kg. Ik ben sinds mei dit jaar bezig met de “Wim Hof methode”. Ik weeg nu op de maandagochtend 79 kg. Tevens is – volgens mijn weegschaal – mijn vetpercentage met procenten verlaagd.
Ik ben met de Wim Hof methode begonnen omdat ik medicijnen moet slikken voor een te hoge bloeddruk. De bloeddruk (nog steeds met medicijnen) is met punten verlaagd tot normale waarden. Ik heb geprobeerd de medicijnen te reduceren tot de helft van de dosering, maar dat is (nog) geen succes. Ik denk dat dat ligt aan “medicijnverslaving”. In januari wil ik dit voorleggen aan mijn huisarts

Marco V.

Afgelopen vrijdag ben ik deelnemer geweest van de workshop in het prachtige ‘t Waar. De lokatie, het weer en bovenal de heerlijke vegetarische lunch zorgde voor een perfecte sfeer. Voorafgaande had ik me ingelezen en kwam met een duidelijke doelstelling op de workshop af. De workshop heeft mijn verwachtingen overtroffen en tot gevolg gehad dat ik mijn dagelijkse gewoonten heb gewijzigd. Het koud afdouchen en mijn ademhaling tijdens het ATB-en hebben na enkele dagen al merkbaar tot verschil geleid.

Bovenal wil ik jou danken voor jouw begeleiding tijdens deze workshop. Mede daardoor ging iedereen van deze workshop in het ijsbad!  

Harry S.
Wat een bijzondere ervaring, door de ademhalingstechniek voelde ik zoveel energie door mijn lichaam stromen zoals ik zelden gevoeld heb en daardoor ook tot meer in staat! (Het ijsbad…brrr….aahhh….heerlijk!)
Ook thuis verneem ik veel effect en pas het bijna dagelijks toe!
Jouw begeleiding heb ik als zeer betrokken en prettig ervaren, ik kom vast weer eens een workshop volgen!

Evert V.                                                                                                                                                       Johan doet zijn werk als instructeur in de Wim Hof Methode met grote toewijding en bevlogenheid. Indrukwekkend om zelf te mogen ervaren en ondergaan hoeveel kracht in ons allen is en hoe we die op zo’n eenvoudige wijze kunnen aanspreken. Johan biedt een veilig klimaat en heeft een uitnodigende houding om je wezenlijke stappen te laten zetten!

Simone M.                                                                                                                                                   De workshop die ik bij jou heb mogen volgen in april heeft veel met mij gedaan. Zowel psychisch als fysiek. Ik voelde mij een “powervrouw” toen ik uit het bad stapte. Dat was kicken! De ademhalingsoefeningen heb ik als zeer intens ervaren en doe ze nog dgls evenals het koud afdouchen.                                                                                      

Regio Noord en Oost Nederland

Workshops van Johan Deiman

Er zijn geen workshops ingepland voor Johan Deiman.

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geaccrediteerd door het CRKBO

Nieuwsbrief