Linda Hochstenbach

Achtergrond informatie Linda Hochstenbach Linda Hochstenbach

Persoonlijke intro
Ik zal mezelf eerst even voorstelen, mijn naam is dus Linda en van origine ben ik fysiotherapeut en als sporter altijd geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de mogelijkheden tot herstel maar ook tot verbetering van je eigen kunnen. Nadat ik gelezen had dat Wim een invloed kon uitoefenen op zijn auto-immuunsysteem was mijn interesse gewekt, want volgens de (wetenschap)boeken is dat namelijk helemaal niet mogelijk J. Nu ik het zelf ervaren heb en instructeur geworden ben, wil ik deze eenvoudige wetenschappelijk onderbouwde manier met enthousiasme uitdragen en overbrengen op andere mensen. Mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut en als (oud top)sporter sluiten perfect aan op de methode die Wim gebruikt. Geen zweverigheid, geen moeilijke oefeningen of apparaten, gewoon bezig zijn met je eigen lichaam. We kunnen meer dan we denken!

In eerste instantie geef ik workshops in een kleine setting van maximaal 15 personen, daardoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en kan er toch de kracht van de groep gebruikt worden. Ik zal voldoende stil staan bij de (wetenschappelijke) onderbouwing van de Wim Hof Methode maar ook voldoende praktisch oefeningen doen. Het wordt gegarandeerd een leuke dag! Als afsluiter uiteraard het ijsbad. Persoonlijke begeleiding bij bijvoorbeeld auto-immuun ziekten of bij (top)sporters is ook mogelijk op aanvraag. Eventueel koude “therapie” als los onderdeel is in overleg ook mogelijk. Bedrijven die een teambuildingsuitje willen die leerzaam, bijzonder en gegarandeerd stof geeft tot napraten is mogelijk, dit zijn op maat gemaakte offertes. Schroom dus niet om contact op te nemen!

 

Workshop intro
“De Wim Hof Methode kenmerkt zich door eenvoud, toepasbaarheid en een sterke wetenschappelijke onderbouwing. Een praktische, westerse manier om tot meer geluk, gezondheid en kracht te komen.”

Een workshop over de Wim Hof Methode, wat ga je leren?
- De ademhalingsoefening waarmee Wim wetenschappers versteld deed staan. Stap voor stap nemen we de ademhalingsoefeningen door en ga je ervaren hoe dit voelt.
- Inhoudelijke theoretische onderbouwing van de werking van de Wim Hof Methode op basis van  wetenschap.
- Inzet en focus: bewuste beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel, immuunsysteem, bloedsomloop en aandacht.
- Afsluiting met een ijsbad (neem je zwemspullen mee!)
- Daarnaast ruimte voor persoonlijke begeleiding of om vragen te stellen. Het wordt een gezellige ochtend.

Locatie Workshop
In Groenekan (Midden van het land, vlakbij Utrecht), een rustige omgeving, naast het bos in een Osteopathie praktijk die ook een mooie yogaruimte heeft. In de tuin staat het ijsbad en als het mooi weer is kunnen we buiten gaan zitten.

Inhoud workshop
In één dag workshop leer je hoe je je eigen lichaam kunt trainen om de koude te weerstaan, hoe je met een eenvoudige ademhalingsoefening je gezondheid kan optimaliseren en hoe je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen dankzij de Wim Hof Methode. De Wim Hof Methode kenmerkt zich door eenvoud, toepasbaarheid en een sterke wetenschappelijke onderbouwing. Waarbij je leert hoe je je auto-immuunsysteem kan versterken!

Na de workshop krijg je per mail een kleine syllabus met de onderbouwing van de methode en de oefeningen die je thuis kunt doen.
Na de workshop krijg je een reader waarin de theorie en de onderbouwing beschreven staan. Tijdens de workshop is het mogelijk om producten te kunnen kopen die mogelijk interessant zijn, zoals bv het boek: “Koud Kunstje”.

Doelgroep
Iedereen is welkom, jong, oud, sporters of gewoon uit interesse het kan allemaal.  Mensen met een autoimmuunziekte nodig ik zeker uit om te komen, dit zie ik als een extra uitdaging.

Unieke Skill set/vaardigheden
Ik heb veel ervaring om voor grote groepen te staan en deze te enthousiasmeren. Omdat mijn medische kennis groot is kan ik in eenvoudige taal de methode goed uitleggen met de wetenschappelijke onderbouwing. Daarnaast heb ik ervaring in het geven van workshops voor bedrijven die een teambuildingsuitje willen die anders is dan anders. Vraag vooral naar de mogelijkheden. Tot slot begeleid ik in een onderzoek patiënten groepen in de Wim Hof Methode wat een extra uitdaging is.

Workshops van Linda Hochstenbach

Er zijn geen workshops ingepland voor Linda Hochstenbach.

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geregistreerd door het CRKBO

Nieuwsbrief