Overzicht van onze instructeurs

Wim Hof Wim Hof

In zijn tienerjaren rende hij al met een voldaan gevoel in zijn blote voeten door de sneeuw. Het was het begin van een grote reeks confrontaties met de kou, waarbij iedere keer grenzen werden verlegd en de buitenwereld perplex stond. Wim Hof (Sittard, 1959) is tot uitzonderlijke prestaties in staat en kan het 1 uur en 53 minuten lang uithouden in een grote bak met ijsklontjes. Wereldwijd staan mensen voor een raadsel, de wetenschap voorop, maar volgens Wim is het allemaal niet zo ingewikkeld: “Wat ik kan, kan iedereen”.


Lees meer >
Jerome Wehrens Jerome Wehrens

Welkom! Ik ben train de trainer bij Wim en train alle instructeurs die de Wim Hof Methode willen leren. Tevens geef ik workshops, heb ik mijn eigen Wim Hof weekenden en reizen en geef ik samen met Wim de Polenreis. Sinds mijn jeugd ben ik bezig met meditatie. Vanaf 1992 heb ik me tevens verdiept in allerlei vormen van ademhaling en bevorderen van lichaamsenergie (Qi). Bekende en krachtige methodes zijn bestudeerd waarbij zelfgenezing vaak centraal stond. Vanaf 2010 ben ik bezig met de Wim Hof Methode en leer nog iedere dag! Het inzicht dat ik inmiddels heb verkregen heeft mij verrijkt, rust gegeven, sterker en krachtiger gemaakt en zelfs mooier als mens. Kennis die ik graag wil delen en overbrengen zodat een ieder hier zijn voordeel mee kan doen.


Lees meer >
Johan Deiman Johan Deiman

Net als bijna iedereen ben ik in mijn jeugd door allerlei invloeden behoorlijk ingewikkeld. Gaandeweg in mijn leven heb ik mij mogen ontwikkelen tot de mens die ik nu ben.  Enthousiasme, optimisme, dankbaar zijn, proberen te leren van het negatieve dat ons  overkomt, oog en oor hebben voor al het schoons dat in ons leven passeert en passie voor gezondheid, zijn  kernbegrippen voor mij. Mijn gezin (gehuwd met een poly-energetisch therapeute, twee zonen en een dochter werkzaam als consultant vitaliteit en gezondheid)  heeft mij mede leermogelijkheden  gegeven in een breed gezondheidsspectrum.


Lees meer >
Douwe van den Berg Douwe van den Berg

De Wim Hof Methode is een goede manier om meesterschap over lichaam en geest te krijgen. Het mooie aan deze methode is dat het heel eenvoudig is, maar tegelijkertijd heel veel diepgang in bereikt kan worden. De methode geeft in al zijn eenvoud gezondheid, kracht en geluk . Het is geschikt om in een normaal leven gezondheid en innerlijke rust te bereiken. Daarnaast is het ook ideaal voor sporters en avonturiers die topprestaties willen halen.

 


Lees meer >
Kasper van der Meulen Kasper van der Meulen

Ik heb een onstilbare interesse in het ingebouwde vermogen van de mens om een gelukkig, gezond en krachtig leven te leiden. Mijn ervaring van meer dan 12 jaar als leraar, trainer en coach op het gebied van biologie, persoonlijke ontwikkeling en mentale vermogens sluit naadloos aan op het gedachtegoed van de Wim Hof Methode. Dit stelt mij in staat om al mijn deelnemers het maximale uit zichzelf te laten halen. Mijn ontwikkeling hierin wordt gedreven door onderzoek, ervaring en wetenschap. 


Lees meer >
Bart Biermans Bart Biermans

Missie

Ik wil jullie meenemen op een reis naar binnen, diep het lichaam in, waar een schat aan wijsheid, intuïtie en kracht ligt verborgen. Met mijn  achtergrond als arts wil ik dit op een wetenschappelijke manier benaderen. Ik laat je zien hoe de fysiologie veranderd als je weer leert ademen. Hoe de PH zich in het lichaam herstelt en processen weer optimaal gaan functioneren. Hoe je weer kracht, gezondheid en geluk in je leven kunt toelaten.


Lees meer >
Daniel Kluken Daniel Kluken

Sinds mijn 21ste onderzoek ik al gezondheid in de breedste zin van het woord. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je een balans vindt op het gebied van mindset, voeding, beweging en rust er een vergroting zal ontstaan van jouw menselijk potentieel.

8 Oktober XL Wim Hof Methode Workshop


Lees meer >
John Visser John Visser

Over mijzelf:

Begin 2014 "ontdekte" ik de Wim Hof Methode. 
Al snel na het volgen van een workshop ondervond ik letterlijk aan den lijve, hoe groot het positieve effect was op mijn reumatische artrose en ik kon - voor het eerst in 20 jaar !- de dag weer beginnen en doorkomen zonder het slikken van Diclofenac en Paracetamol.

De keuze om door te gaan tot gecertificeerd instructeur was dan ook snel genomen, want de enorme kracht en vele voordelen die de WHM biedt, zijn simpelweg té fantastisch om deze niet met anderen te delen


Lees meer >
Frits de Jong Frits de Jong

Het stemmetje in mijn hoofd: “Ik ben niet goed genoeg” verdween door de Wim Hof Methode.

Ik kwam het op allerlei terreinen van mijn leven tegen. Tot ik in aanraking kwam met Wim Hof en zijn methode. Het heeft me op een snelle en diepgaande manier in contact gebracht met mijn (innerlijke) kracht en mij ‘het geloof in eigen kunnen’ teruggegeven. De WHM heeft mij tevens (nog) meer energie en uithoudingsvermogen gegeven.
Wim heeft aangetoond dat een mens meer kan dan we tot nu toe voor mogelijk hielden. Meer kracht, meer gezondheid, meer energie, meer innerlijke rust en meer geluk. 


Lees meer >
Tom Stijven Tom Stijven

Ik ben Tom Stijven, mijn bedrijfje Just Breathe!  is opgericht om de Wim Hof Methode te kunnen delen. Ik ben voorlopig de eerste instructeur actief “south of the Dutch border” . Een flinke uitdaging om de WHM in Vlaanderen bekend te krijgen, maar dringend nodig, zodat ook hier steeds meer mensen de gezondheidsvoordelen zelf kunnen ervaren.

Mentaal en fysiek sterker worden en actief je gezondheid bevorderen, dankzij de WHM kan iedereen het.


Lees meer >
Simone Heijhoff Simone Heijhoff
Jasper Knobbout Jasper Knobbout

Mijn naam is Jasper Knobbout,vader van twee kinderen en als zzp-er werkzaam in de media, specifiek in de gezondheidsvoorlichting. Mijn  hele leven ben ik al bezig met sport cq bewegen omdat ik voelde dat het goed voor mij was. De laatste jaren heb ik mij vooral toegelegd op hardlopen (barefoots, minimalistisch), chi running en ademhaling (Koen de Jong en Stans van der Poel). Onder andere heb ik twee keer de kustmarathon in Zeeland gelopen. Na een periode van geestelijke disbalans en bijbehorend medicatiegebruik zocht ik een natuurlijke manier om mijzelf  weer in in evenwicht te krijgen. Dit, zonder onder medicatie! In 2014 volgde ik een workshop bij Wim Hof. De uitleg over de processen die in je lijf plaatsvinden tijdens de oefeningen begreep ik op dat moment niet, maar ik voelde wel meteen: dit doet iets goeds met mij!  Sindsdien is de Wim Hof methode een vast onderdeel van mijn dagelijks leven.


Lees meer >
John van der Woude John van der Woude

Net als vele andere heb ik door de Wim Hof Methode een gezondheidsboost gekregen. Het is simpele methode om meer vitaliteit, veerkracht  en energie en gezondheid te krijgen. Als arts heb ik een hele ontwikkeling meegemaakt via bedrijfsgeneeskunde, orthomanuele geneeskunde, osteopathie, natuurgeneeskunde en Lifestyle geneeskunde (zie: www.arts-osteopaat.nl en www.boomkracht.nl ).

Ik blijf steeds weer zoeken naar manieren om gezondheid te optimaliseren en ziekte te voorkomen. Heel veel ziekten berusten op teveel ontstekingsactiviteit in het lichaam. Dat heeft onder andere te maken met onze voedingswijze, met allerlei chemische middelen en verontreiniging in onze omgeving en met chronische overprikkeling en stress.

Professor Pickers heeft met zijn onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit aangetoond dat er bij het toepassen van de Wim Hof Methode een forse vermindering is van ontstekingsstoffen. Toen ik dat las ben ik me gaan verdiepen in de Wim Hof methode en ben ik gecertificeerd instructeur geworden. Ik heb gemerkt dat de Wim Hof Methode een krachtig preventief middel is en het kan je weer sterk en vitaal maken. En dat wil ik mensen graag leren!


Lees meer >
Ruud Hof Ruud Hof

Ik ben Ruud Hof, de jongere broer van Wim. Wim en ik werkten vroeger samen in de Spaanse Pyreneen. We begeleidden groepen door koele canyons en het fantastische berggebied en lieten anderen de schoonheid en kracht van de natuur zien. In onze gezamenlijke periode in Amsterdam, zwommen we ’s winters in de grachten. In het Beatrixpark hakten we een gat in het ijs om in te mediteren. Nu ik instructeur ben, kan ik onze passie voor de kou, jarenlange ervaring met ademhalingstechnieken en alle wonderlijke gebeurtenissen met iedereen delen.


Lees meer >
Brenda Tjoelker Brenda Tjoelker

Mijn naam is Brenda Tjoelker (1964)en moeder van 2 kinderen. Daarnaast ben ik  founder en eigenaar van Essential Movements; een Praktijk voor complementaire geneeswijze waar tevens ondersteuning en begeleiding wordt aangeboden middels diverse Trainings- en Coachingstrajecten.

Ik ben naast Wim Hof Instructeur tevens gelicenseerd Shiatsutherapeut, gelicenseerd Heartmath coach, Kinderyoga docent en bewustzijnstrainer  (Authentic Leadership Quinter Academy). Ook werk ik op freelance basis als fascilitator voor LEAP travel. www.leaptravel.nl

Mijn levensmotto: “In je grootste weerstand of angst zit je grootste ontwikkeling. The bigger the drama the greater the opportunity”.

Ik deel mijn kennis,liefde en ervaring heel graag, het geeft mij het gevoel dat ik werkelijk iets kan bijdragen aan een gezonde en liefdevolle wereld, van binnen en buiten.


Lees meer >
Linda Koeman Linda Koeman

Koud douchen is gezond! Klinkt bekend? Linda is mede-oprichter van de Cool Challenge en stond hierdoor aan de basis van dit opzienbarende nieuws.  

Sinds 2013 heeft Linda veel ervaring opgedaan. Hoogtepunten: zij beklom begin 2014 in recordtijd de Kilimanjaro, deed in 2015 mee aan Ice4Life in IJsland, volgde een 10-daagse stilteretraite in Vipassanameditatie, heeft zich in India bekwaamd tot yogadocente en volgde een 21-daagse ayurvedische lichaamsreiniging in India.

Linda is een complete en gedreven trainer, die met vuur vertelt over de voordelen van kou, ademhaling en focus. Ze put hierbij uit haar rijke ervaring, en maakt op speelse manier contact met de cursisten. Plezier staat voorop!


Lees meer >
Linda Hochstenbach Linda Hochstenbach

Mijn naam is dus Linda en van origine ben ik fysiotherapeut en als sporter altijd geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de mogelijkheden tot herstel maar ook tot verbetering van je eigen kunnen. Nadat ik gelezen had dat Wim een invloed kon uitoefenen op zijn auto-immuunsysteem was mijn interesse gewekt, want volgens de (wetenschap)boeken is dat namelijk helemaal niet mogelijk J. Nu ik het zelf ervaren heb en instructeur geworden ben, wil ik deze eenvoudige wetenschappelijk onderbouwde manier met enthousiasme uitdragen en overbrengen op andere mensen. Mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut en als (oud top)sporter sluiten perfect aan op de methode die Wim gebruikt. Geen zweverigheid, geen moeilijke oefeningen of apparaten, gewoon bezig zijn met je eigen lichaam. We kunnen meer dan we denken!


Lees meer >
Joren de Bruin Joren de Bruin

Samen leren, plezier maken, meer kunnen dan je zelf denkt, diepe innerlijke rust ervaren en je eigen mentale en fysieke vermogen verrijken: dat is voor mij de kern van de Wim Hof Methode.

Door mijn positieve ervaringen met de WHM is het mijn missie geworden om deze eenvoudige en krachtige technieken te delen met iedereen die geïnteresseerd is. Met mijn topsport verleden (veld- en zaalvoetbal), een achtergrond in de toegepaste psychologie en vier jaar ervaring in het beoefenen van de WHM, voel ik mij nu klaar en kijk ik er naar uit om mijn opgedane kennis en ervaringen te delen met de wereld via het geven van WHM-workshops.
            Ik kwam in aanraking met deze methode nadat ik zelf geveld werd door een hernia. Na een periode van anderhalf jaar van alsmaar toenemende pijn, verlies van fysieke functies en uiteindelijk geen oplossingen meer vanuit de reguliere medische geneeskunde, voelde ik na één ontmoeting met Wim dat deze technieken mij zouden kunnen helpen. Nadat de technieken voor mij persoonlijk inderdaad super effectief waren, bleek het toepassen ook nog eens bijzonder eenvoudig.


 

 


Lees meer >

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geaccrediteerd door het CRKBO

Nieuwsbrief