De totstandkoming van the Iceman

Al in zijn tienerjaren rende Wim Hof (Sittard, 1959) met een voldaan gevoel op zijn blote voeten door de sneeuw. Het was het begin van een grote reeks confrontaties met de kou, waarbij iedere keer grenzen werden verlegd en de buitenwereld perplex stond. Wim Hof is in staat uitzonderlijke prestaties te leveren, waarmee hij mensen wereldwijd, de wetenschap voorop, voor een raadsel zet. Volgens Wim Hof is het echter niet zo ingewikkeld: “Wat ik kan, kan iedereen”.

Controle over jezelf

Wim Hof heeft zichzelf geleerd hoe hij controle kan krijgen over zijn hartslag, ademhaling en bloedcirculatie. Dit wordt allemaal geregeld door het autonome zenuwstelsel, waar mensen normaal geen controle over hebben. Met uitzondering van Wim Hof. Zo stond Wim Hof maar liefst 1 uur en 53 minuten in een bak met ijsklonten en behield hij een lichaamstemperatuur van 37 graden, waar de lichaamstemperatuur van een ongetraind persoon levensgevaarlijke waarden zou aannemen.

Wetenschappers over de hele wereld willen de vinger leggen op de uitzonderlijke prestaties van Wim. Meer informatie over de onderzoeken die op Wim zijn uitgevoerd vind je op de pagina 'Wetenschap'.

21 Guinness World Records

Het record van 1 uur en 53 minuten tot de nek aan toe in een bak met ijs staan, is niet het enige record dat Wim op zijn naam heeft staan. Hij heeft maar liefst 21 Guinness World Records verbroken voor de meest uitzonderlijke prestaties. Door zijn oefeningen en trainingen heeft Wim de volgende uitdagingen weten te "handelen":

  • Marathon lopen boven de poolcirkel in een korte broek
  • Halve marathon rennen op blote voeten, door sneeuw en ijs
  • Lange afstanden onder ijs zwemmen op één hap adem
  • Free solo klimmen tegen verticale rotswanden
  • Aan één vinger hangen op 1500 meter hoogte
  • Hoogterecords bergbeklimmen verbreken in korte broek
  • Hittetesten doorstaan met een constante lichaamstemperatuur
  • Volle marathon in de Namibische woestijn zonder een druppel water te drinken

Het lijkt bovennatuurlijk, maar Wim blijft volhardend: “Wat ik kan, kan iedereen”.

Eerst volgende beschikbare workshops van Wim Hof

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geregistreerd door het CRKBO

Nieuwsbrief