Samen met Wim Hof en de WHM instructeurs de kou trotseren in Polen 

Wim Hof, alias de “Ice man”, staat bekend om zijn jarenlange yoga en meditatie-ervaring in de vrije natuur, vaak onder barre omstandigheden. Door te mediteren kan hij extreme kou en pijn verdragen. Hij zette diverse records op zijn naam, waaronder blootsvoets een halve marathon rennen in een gebied boven de Poolcirkel en zestig meter onder het ijs zwemmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Wim Hof in staat is zijn autonome zenuwstelsel en zijn immuunsysteem te beïnvloeden. Een dergelijke diepe meditatieve staat komt ook voor bij Aziatische monniken, na jarenlange training. IJsman Wim Hof is zover dat hij zijn expertise aan anderen wil doorgeven. 

Winterreizen in Polen 

De winterreis vindt plaats in een rustige natuurlijke omgeving in Polen en is geschikt voor beginners, gevorderden en vergevorderde. Voorwaarde is dat iemand gemotiveerd is. Deelnemers komen in aanraking met houdingen, oefeningen en technieken, die een sterke werking hebben op lichaam en geest. Alles gaat beter stromen. Tussen de meditatiesessies door is er tijd voor een wandeling en contemplatie. 

WHM Instructeurs

Dit jaar zullen onze ervaren WHM instructeurs Wim Hof bijstaan in het overbrengen van Wim’s methode en technieken. Groepen zullen worden verdeeld in 20 participanten die begeleid zullen worden door een van onze gecertificeerde WHM instructeurs. Wim zal op verschillende momenten aanwezig zijn bij iedere groep. Hij zal de eerste ademhalingssessie van de dag instrueren en vervolgens gedeeltelijk de koude exposure begeleiden. Aan het einde van de week zullen we met zijn allen de Mt Sniezka beklimmen onder begeleiding van Wim en met zijn allen het einde van de week vieren. Er is voor deze constructie gekozen om te voldoen aan de hoge vraag voor deelname aan de winterreizen. 

Programma

Gedurende de winterreis zullen de drie pilaren van de Wim Hof Methode worden uitgelegd en geïnstrueerd: koude training, ademhalingsoefeningen en mindset/focus. Dit zal gebeuren in combinatie met fysieke oefeningen. Onder supervisie van Wim Hof, zullen de WHM instructeurs bepaalde aspecten behandelen over de menselijke fysiologie, het centraal zenuwstelsel en de functies van de hersenen, evenals begrippen en basishoudingen uit de yoga- en meditatieleer. Wat is yoga? Wat gebeurt er in de hersenen tijdens meditatie? Wat zijn de remmingen en blokkades? 

Middels het aanleren van diverse fysieke oefeningen en ademhalingsoefeningen worden blokkades uit de weg geruimd en zal je energie beter stromen. Deze oefeningen zullen je lichaam flexibeler maken en je in staat stellen om een scherpere focus te krijgen die leidt tot een dieper bewustzijn. De oefeningen zullen de geest, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het cardiovasculair systeem trainen en verbeteren.   

Door het verkrijgen van diepere inzichten kun je een betere verbinding maken tussen lichaam en geest. Op deze wijze kun je je aandacht richten op specifieke delen in het lichaam en daar zo invloed op uitoefenen en veranderingen in jezelf teweeg brengen. Meditatie wordt ingezet om het lichaam van binnenuit te veranderen. Door het regelmatig praktiseren van deze oefeningen zal je leren je lichaam te sturen door middel van je geest. 

Verblijfplaats 

De accommodatie ligt in het dorpje Przesieka, grenzend aan het Reuzen gebergte van Polen en nabij gelegen hotel. Overnachtingen in het centrum van Wim vinden plaats op basis van 6 persoon slaapkamers. In het hotel op basis van 2/3 persoons slaapkamers. Verder zijn er sauna’s aanwezig waar men tussen de trainingen door heerlijk tot rust kan komen.  

Data en boekingen

WHM Academy Our nature healthy.

De WHM Academy is geaccrediteerd door het CRKBO

Nieuwsbrief